Kezet nyújtok a változásra! Rendrakás – Stabilitás – Közösségépítés

Kedves Tinnyei lakosok!

Sok feladat vár ránk a következő öt évben. Rendet kell raknunk, új utakat kell kijelölnünk, hogy egy stabil, jól működő, lépésről-lépésre fejlődő település lehessen a közös lakóterünk. Valamennyien tudjuk, mik ezek a feladatok. Azt is tudjuk, hogy az önkormányzatok nehéz helyzetben vannak, rengeteg szabályzó köti meg a kezüket, és csak e keretek között lehet felelősen bármit is ígérni. Ahhoz, hogy előre léphessünk, jól kell ismerni ezeket és fel kell térképezni azt is, hogy mi mindenünk van. Ha tisztán látunk, akkor egy közös megegyezéseken alapuló programot kell megalkotnunk, amely sokak számára felvállalható és bejárható utat jelöl ki. Ezért nem ígérgetek semmi olyat amiről később kiderül, hogy nem lehet teljesíteni. Csak azt ígérem, hogy Önökkel közösen tervezzük meg a jövőt és az elvégzendő feladatokat, amiben mindenkit partnerként hívok!

 

Az elvek, amelyek mentén szeretném ezt az együttműködést megvalósítani:

VÁLTOZÁS > olyan időszakot élünk, ami valamennyiünktől változást igényel a már elért közös értékeink megtartásával.

SZAKÉRTELEM > úgy a polgármesteri, mint valamennyi felelős poszton is elengedhetetlenül fontos a megfelelő szakértelem, ezért a szakmai teljesítmény fokozására lépéseket teszek.

TAPASZTALAT > több 10 éves vezetői, szakmai- és élettapasztalatomat Tinnye érdekében használom, elhivatott vagyok az előttem álló feladatok szakszerű és humánus megoldásában.

NYITOTTSÁG > vallom, hogy az állandó párbeszéd, egymásra figyelés az alapja minden jó döntésnek.

PÉLDAMUTATÁS > úgy a magán-, mint a munkahelyi életben számomra meghatározó, hogy munkámat szívvel és teljes odaadással végezzem, mert akkor ezt másoktól is megkövetelhetem.

KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS > csak a közösség együttes- és támogató ereje viheti tartós sikerre bármely feladat megvalósítását, ezért fontos lesz számomra a jó települési közösség kialakítása és fejlesztése, valamint együtt fogok működni minden olyan pozitív erővel aki ezt a törekvésemet segíti.

Életutam: Vidéken Bácsalmáson születtem, alap végzettségem textil gépész üzemmérnök, mellette vagyonkezelői felsőfokú végzettséggel rendelkezem. Két évtizedet dolgoztam a textiliparban Bács-Kiskun és Békés megyében, ezen belül 13 éven keresztül gyár- és vállalat igazgatói beosztásban. Ebben az időszakban a műszaki végzettségem mellé jelentős közgazdasági és jogi gyakorlatot szereztem. Az elmúlt 15 évben több helyen voltam sikeres válságmenedzser, vagyonkezelő, közmű fejlesztéssel és útépítéssel foglalkoztam. Ebben az időszakban már Budapesten laktam családommal együtt. Jelenleg is üzemeltetéssel és vagyonkezeléssel foglalkozom. Tinnyei kötödésem Bár csak a közelmúltban telepedtem le véglegesen Tinnyén, mégis több mint 10 éve dolgozom itt, hiszen megbízott irányítója voltam itteni közműfejlesztéseknek. Az Önkormányzattal jó partneri viszonyt alakítottam ki és több projektszervezői tevékenységem során jó kapcsolatot alakítottam ki a Tinnyei lakosokkal is, megismertem sok családot, a falu vezetőit és így ismerhettem Tinnye problémáit. Talán ezért is kezdeményezte több helyi lakos, hogy vállaljam el a polgármesteri munkát.  A közigazgatási munkában tapasztalatot szereztem, hiszen 8 éven keresztül önkormányzati képviselő és bizottságvezető voltam.

Mit fogok tenni? Kiemelten fontosnak tartom tehát, hogy a most kezdődő új önkormányzati vezetés által irányított ciklus legelején készítsünk egy leltárt, vegyük számba Tinnye értékeit, lehetőségeit. Azzal „főzzünk” amink van, hogy mielőbb visszanyerhesse a község az anyagi önállóságát és elindulhassunk egy új pályán, amely az itt lakóknak jobb körülményeket és életfeltételeket jelent. Célom, hogy Tinnye ismertségét és elismertségét kiharcoljam a tágabb térségben is és jó kapcsolatot építsek ki a szomszédos településekkel, a térség politikai vezetőivel is. Hiszen közös érdek, hogy jó együttműködések keretében fejlesszük a lakókörnyezetünket.

KEZET NYÚJTOK ÖNÖKNEK, bízom abban, hogy Önökkel közösen szakmai tapasztalatommal és a munkáim során szerzett kapcsolataimmal képes vagyok arra, hogy új lendületet adjak az önkormányzati munkának és így egy sokkal eredményesebb időszakot tudhassunk magunkénak a község következő 5 évében, amely végre új fejlődési pályára állítja Tinnye jövőjét.

Megköszönöm megelőlegezett bizalmukat! Tisztelettel,

Krix Lajos – független polgármester jelölt

Konstruktív ötleteit, meglátásait, hozzászólását szívesen fogadjuk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s